Lounais-Suomen partiopiirin tunnus

Varsinais-Suomen piiritunnus luonnos

Repolainen 1/2009 (PDF) on esitellyt Lounais-Suomen piirille tulossa olevan tunnuksen. Ks. sivu 4 sekä sivu 9.

Heraldinen eläin

Tässä tunnuksessa on tavaraa hieman liikaa. Jotain saisi jättää pois. Itse jättäisin liljan, joka jo toistuu korossa eikä sitten tulisi sanomista apilan puuttumisesta.

Kettu ei tyylinsä puolesta kuulu joukkoon. Vaikka tyylikäs tunnus onkin, se ei näytä heraldiselta eläimeltä.

Heraldiikkaa vai ei?

Mikäli tuota kettua halutaan käyttää, pitäisi sisältö asetella kentälle, joka ei muistuta kilpeä. Jos halutaan tehdä vaakunan muotoinen tunnus, voisi sitten tehdä ihan vaakunan. Ruuhkanen kokonaisuus muutenkin. Lilja-apilakoro pienipiirteisenä näyttää melko kököltä aplikoiduissa merkeissä.

Uudet piiritunnukset haluavat kovasti tuoda esiin, että kokonaisuus on selkeistä erillisistä osista yhteen lyöty. Tarvitseeko nyt ajankohtaisen yhdistymisen olla vuosikymmenten päästä sudenpentujen käyttämän hihamerkin aihe? Väkinäinen littosymboliikan hakeminen johtaa heikkoihin kompromisseihin. Vain sinisen kilven alakentän lohkaisu kultaan jättäisi tilaa riittävän isolle tunnukselle ja kuvaisi lounaisosaa paremmin. Mutta väripintojen tasa-arvoisuus taitaa olla tärkeää.

"Pyritään käyttämään vain kahta väriä, joista toisen on oltava metalli. Kolmas väri edellyttää hyvin perusteltua syytä..."

Nami nami

Komppaan: paljon tavaraa.

Kettu tuo myös väistämättä makeita ajatuksia, samankaltaisuus Fazerin ketun kanssa on hämmentävä: http://homepage2.nifty.com/moi/fazer_pihlaja.jpg