Partioliikkeen 100-vuotisjuhla Tampereella

Suomen Partiolaiset juhli monituhatpäisenä partion 100-vuotista taivalta Tampereella. Hämeen Partiolaiset olivat pääjärjestäjänä ja kaikki juhlallisuudet oli järjestetty hämäläisellä perinteisellä ja laadukkaalla tavalla. Partioheraldikkoja nähtiin siellä lähinnä Partiomuseon järjestelyissä sekä partiotrubaduureina. Presidentti Tarja Halonen kunnioitti iltajuhlaa läsnäolollaan.

SP:n varapuheenjohtaja Samuli Bergman ojentaa Yrjänälle Hopeasuden.SP:n varapuheenjohtaja Samuli Bergman ojentaa Yrjänälle Hopeasuden.
Yrjö Nenonen, partiomuseoyhdistyksen puheenjohtaja ja partioheraldikko, sai vastaanottaa HOPEASUDEN no 103. Yrjänä on ollut kehittämässä Partiomuseota koko Suomen partiokentän hyödyksi. Museo on kiertänyt ahkerasti kaikissa suurissa partiotapahtumissa kuten näissäkin suurjuhlissa. Partioheraldiikka on ollut museon yhteydessä mm. suurleirien ohjelman osana.

Heikki, Zorro ja Aki tällä kertaa partiotrubaduureina.Heikki, Zorro ja Aki tällä kertaa partiotrubaduureina.

Juhlavuoden kangasmerkki

Juhlavuoden kangasmerkki on sama kaikkialla maailmassa, missä juhlitaan 100-vuotista partiotoimintaa. Vain merkin alaosan teksti "One World - One Promise" on muutettu kunkin maan äidinkielelle.

Merkissä näkyy:

• partion sininen väri
  • "scouting sunrise" eli auringonnousu uudelle vuosisadalle, jota juhlittiin 1.8.2007
  • rauha
  • 2007 on 100-vuotisjuhlavuosi

Juhlavuoden merkkiä saa käyttää, kun on osallistunut johonkin juhlavuoden yhdeksästä tapahtumasta. Timantit ovat: Rauhanrakentaja, Juhlavuoden kiertonäyttely, Lpkj-tapaaminen, Koulukampanja, Partiopostimerkki, Suurjuhla, Lpk:n oma juhlaleiri, Jamboree ja Palvelutempaus veteraaneille.

Lippukunnan johtajien kannattaa hankkia timantteihin osallistuville etukäteen merkit, jotka jakaa sitten esim. Suurjuhlan menobussissa tai kesäleirin ensimmäisessä lipunnostossa. Merkki kiinnitetään partiopaitaan tapahtumamerkiksi oikean taskun yläpuolelle. Merkkiä voi ostaa partiokaupoista.

Tampereen paraatitunnelmia

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö vastaanotti suurjuhlan paraatin. Juhlavuoden tunnus liehui torin yllä. Kyseessä ei ole SP:n uEduskunnan puhemies Sauli Niinistö vastaanotti suurjuhlan paraatin. Juhlavuoden tunnus liehui torin yllä. Kyseessä ei ole SP:n u

Partiolaiset osaavat ottaa ilon irti kaikissa olosuhteissa.Partiolaiset osaavat ottaa ilon irti kaikissa olosuhteissa.